STEFAAN RITS

CONTEMPORARY BELGIAN ARTIST

×

 

STEFAAN RITS - INTRO

"De relatie tussen mens en dier", dit is het uitgangspunt van de recentste werken van deze kunstenaar. De inspiratie kwam toen hij in de winter van 2016-2017 werkzaam was als dierenverzorger in een Sanctuary, een opvang voor mishandelde en verwaarloosde dieren. Zijn hart werd erdoor geraakt toen hij besefte wat de mensheid mist door hun vervreemding van de natuur, de verloren band tussen mens en dier.

Die band wil hij uit zijn ervaring duidelijk naar voor laten komen in zijn werk. Redeneer en mediteer over volgende gedachte en laat je meeslepen door zijn werk: - Hoe zou het kunnen zijn wanneer alle mensen in eenheid zouden samenleven, in vrede en harmonie met dieren en de natuur? -

Stefaan Rits

 

Dierenportretten in opdracht

Dierenportretten in opdracht

HUISDIEREN tekenen of schilderen in opdracht, ook wel dierenportretten genaamd, is een van de diensten waarvoor Stefaan Rits sterk gewaardeerd wordt. Zijn kennis op dit vakgebied reikt de hoogste top en dit straalt zich uit in uiterst levendige dierenportretten, kunstwerken met een ziel!

Een schilderij of tekening laten maken van je huisdier is vaak een gebaar van diepe genegenheid, liefde en de waardering van hun schoonheid. Deze zijn aspecten die Stefaan Rits laat uitschijnen wanneer hij een dierenportret maakt. Hij gaat niet tewerk als een gewone tekenaar of illustrator maar hij volgt zijn werkwijze als kunstenaar, met oog voor de gevoelswaarde, de kracht en levendigheid, aaibaarheid of speelsheid, …
Hij maakt niet enkel die tekening of schilderij van jou huisdier, wat hij maakt is KUNST!

Wil jij dit bijzondere portret van je hond, die enige tekening van je kat, een bijzonder schilderij van je paard of een kunstwerk van een ander huisdier die je zo koestert?
Neem dan zeker contact met ons op!

© Stefaan Rits

Tekening van een hond, een Staffordshire Bull Terrier genaamd 'Nikita', getekend door Stefaan Rits.

Optereden van Fernand Zeste als afsluit van de expo in Art-Studio BriKat met Stefaan Rits, Brichard en Kathy Vandamme.

---